Vooruit kijken
Afgelopen periode stond bijna aaneensluitend in het teken van hardlopen: na mijn debuut op de 50 mijl in Parijs kwam natuurlijk Limburgs Zwaarste. Daar had ik 100 km zullen lopen, daar had ik 100 km kunnen lopen, maar ik heb gekozen voor mijn lijf en voor de event die nog kwamen.
 
Een week na LZ de Batavierenrace met Karin en Onno en die verschrikkelijke tandem. Het verhaal is te vinden op www.bataforkika.nl. Onno kan heerlijk droog omschrijven hoe het was. Geloof me, hij spreekt de waarheid. Het was afzien, het was genieten, het was pijnlijden, maar hoe mooi is het om voor kindjes die het niet verdiend hebben ziek te worden zoiets te kunnen doen. Het geld komt nog steeds binnen en ik wil dan ook iedereen die nog niet gedoneerd heeft oproepen dat alsnog te doen. Het komt goed terecht!
 
Goed en wel terug van de Bata en zeker nog niet bijgeslapen stond de Beneluxrun op het programma. Weer niet slapen! Maar wel ongelofelijk genieten van het team, van de route, van home-made pasta, pannenkoeken, het buffet van de ouders van Hanneke, van dat ene boekje, het bod op het huis van Hans&Grietje, van de monchoutaart, van de hechte vriendschappen die het opleverde. Meer weten? Check  http://teamwheelofenergy.nl/, daar vind je ook de verhalen van de andere teamleden. En nee, het gaat echt niet alleen over eten!
 
En nu dat allemaal achter de rug is, kan ik weer vooruit gaan kijken. Het lijstje is beangstigend lang geworden. Want op de één of andere manier is het oneindig. Hoeveel events ik ook afrond, er komen steeds nieuwe dingen bij. Nou ben ik ook wel heel makkelijk over te halen om ergens mee naar toe te gaan. Ik hou gewoon van rennen, van trails, van modder en van uitdagingen.
 
Maar goed, waar kijk ik naar uit, waar ben ik bang voor? Nou, om met dat laatste te beginnen: ik ben doodsbang voor de TDS. 110 km, 7000 hm, de nacht in, in mijn uppie, in de Alpen. Ik denk dat het eigenlijk wel gezond is om daar bang voor te zijn. Maar zoals ik geleerd heb: Nie Pleuje. En dat ga ik doen, niet opgeven!
 
Waar kijk ik dan naar uit? Eigenlijk naar alle andere dingen! Om wat hoogtepuntjes te noemen: Veluwezoomtrail, Nisraman team trails met supervrouw Ilonka, Trail des Fantômes met al mijn vriendjes, de Berenloop die dit jaar verkozen is tot leukste event, Olne-Spa-Olne dat ik voor mijn verjaardag heb gekregen en nieuw op de lijst: de Bear Trail. It's gonna be lots of fun! Nou maar hopen dat ik niet te veel vel achterlaat op de verschillende trails... Hahahaha!
 
Dit is een bizar jaar, dat kan ik wel alvast zeggen!

Reacties

Rinus op 17-05-2012 00:12
Je loopt meer dan mij dit jaar en tegen mij is vaker gezegd om eens minder te gaan rennen, zal ik nu eens zeggen dat je ook minder mag doen voor het goede ;-).
Paula op 17-05-2012 07:54
@Rinus: ja, mag je zeggen. Ik denk alleen dat het grootste verschil tussen jou en mij is dat ik het nooit over PR's of snelheid heb én dat ik nooit ziek ben. Dus je mag vanalles van me zeggen, ik weet heel goed wat ik doe. En dit ga ik doen.
Dorothé op 18-05-2012 08:35
Hi Paula,
 
Ik had gereageerd, maar zie nu niks meer. Ik weet niet of hij is aangekomen. Het was een heel verhaal, maar nu ben ik de draad kwijt.
 
groetjes en keep running,
 
Dorothé
Rinus op 18-05-2012 23:40
@Paula, niet meteen boos worden!, ik bedoel het goed hoor...
De pr is al gelopen en ben al te oud om nog in snelheid te gaan denken, dat had ik 20 jaar eerder moeten doen;-).
Ziek ben ik zeker wel en regelmatig te maken met de niet altijd fijne omstandigheden waar in je je werk moet doen, natuurlijk je eigen keuze om voor die werkgever te kiezen, maar als je niet goed kan leren, dan is er niet veel keus.
Gelukkig maakt het hardlopen en ultra lopen het een stuk gemakkelijker om het werk te doen, maar soms denk ik wel eens dat een kantoor baan met regelmaat het werken het een stuk gemakkelijker had gemaakt...ma ja, ik luisterde niet naar mijn vader.
Veel loop plezier en het was niet boos bedoelt allemaal.
 
 
 
Run To Walk Again op 22-05-2012 15:17
Dag Ironlady
Hoi laura

Prachtige prestaties vertel je hier!
Toch.. zeker na jou recente uitdaging in de BeNeLuxrun, proficiat met je deelname trouwens!!, kom ik je uitdagen/uitnodigen voor een volgend sportief en liefdadig evenement in september.

Marc Herremans en Svetlana Bolshakova brengen Vlaanderen de Run To Walk Again, een estafettemarathon van 337,56 km (of 8 marathons)  voor en door To Walk Again vzw.

Lopers en handbikers, al dan niet met een beperking, samen om het parcours te overbruggen. Een sportieve equipe van maximaal 15 deelnemers, bestaande uit lopers en minimaal 1 deelnemer in de handbike, wisselen elkaar af in het lopen en rijden van 8 marathons (337.5km) waarbij ze enkele Vlaamse revalidatie centra en scholen uit het buitengewoon onderwijs passeren.

Deze liefdadigheidswedstrijd zal starten op 14 september 2012 op het sporta-centrum in Tongerlo en eindigen op 15 september 2012 in Wuustwezel, thuisbasis van peter Marc Herremans.

Bent u geïnteresseerd of wenst u meer informatie over Run To Walk Again, of over ons goed doel “To Walk Again vzw” aarzel dan niet ons te contacteren via info@runtowalkagain.be of 0473686879.

Voor meer informatie kan u ook terecht op onze website www.runtowalkagain.be of onze facebook onder “Run To Walk Again” en op twitter onder @RunTWA

Alvast bedankt voor uw tijd en steun 

En als je nog vragen hebt: Aarzel natuurlijk niet ons te contacteren!


Sportieve groeten

Run To Walk Again team

To Walk Again vzw

Geneinde 2

2260 Tongerlo

T. +32 (0)14 53 95 62

G. +32 (0)473 68 68 79

G. +32 (0)473 68 68 83

F. +32 (0)14 54 12 48

E. info@runtowalkagain.be

W. www.towalkagain.be

Anne op 30-05-2012 17:26
Hoi Paula,
 
Je bent een mooie. In die gevallen dat je wel vel achterlaat op die spannende trails ... teken er dan een paar voetjes onder met een pijltje dan heb je gelijk een mooi parcours voor je achtervolgers gemaakt ; )
 
Carlo op 01-06-2012 09:39
Inderdaad zoals je zelf omschrijft lijkt me een bizar jaar.
Dorothé op 05-08-2012 09:38
Hi Paula,
 
Al lang geen verhalen meer van jou, maar gezien het lijstje dat je wilde lopen begrijp ik wel dat je de tijd gebruikt om te lopen en niet om te schrijven. Ik wilde je toch melden dat je me hebt geïnspireerd om off the road te gaan. Afgelopen vakantie heb ik pogingen ondernomen om trails te lopen en het is me uitstekend bevallen. Het zijn maar mini-afstanden en omhoog wandel ik (Snowdon (100 m. 2x in een week) maar het begin is er. Het gekke is dat ik veel minder problemen heb met mijn voeten dan als ik over asfalt ga.
 
Ik hoop dat je gauw weer gaat bloggen als je uitrust van het lopen.
 
groetjes,
 
Dorothé
 
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl