Ultralopen op FiveFingers
Can it be done? Ultralopen op Vibram FiveFingers? Yes it can!
 
Afgelopen weekend stond er een 50 km training op de planning. Om het mezelf makkelijk te maken heb ik een stuk van het Hollands Kustpad gevolgd. Net ten zuiden van IJmuiden kon ik in de duinen de route oppikken. Uiteraard was ik die na een paar km alweer kwijt omdat ik te eigenwijs was om het fietspad te volgen. Maar ach, zolang we in mijn eigen duingebied blijven, weet ik wel waar ik heen moet om de route te vinden. Bij Parnassia (dit keer niet naar binnen voor warme chocolademelk) kwam ik de roodwitte markeringen weer tegen.
 
Een deel van het Hollands Kustpad:
 
Om de één of andere reden waren er heel veel mensen in de duinen. Na even in mijn onderbewustzijn te hebben gegraven bedacht ik me dat het wel eens deelnemers aan de Haarlems Dagblad Winterwandeling zouden kunnen zijn. Navraag bij tegemoetkomende wandelaars bevestigde dit. Het was wel grappig dat zij precies tegenovergesteld aan mijn route wandelden.
 
Gelukkig kwam ik vrij snel aan bij bezoekerscentrum de Zandwaaier, alwaar de Winterwandeling start en eindigt. Ik ging er aan voorbij, mijn route leidde me via een grappig watertje naar Kraantje Lek in Overveen. Daar mocht ik de duinen weer in, richting Nieuw Unicum. Tot zover de bekende wegen en routes.
 
De 50 km zat er nog lang niet op en de roodwitte markeringen waren duidelijk te vinden, ik mocht de Waterleidingduinen in! Al snel bleek dat ik daar veel te weinig kom, het is er prachtig! Hoe kon ik dat nou niet weten? Bospaadjes, grasvlaktes, zandpaden, heerlijk! Vele kilometers tikten weg, tot ik vlakbij Langevelderslag weer op de openbare weg uitkwam. Bij Langevelderslag heb ik nog even getwijfeld of ik warme chocolademelk met slagroom zou gaan drinken, maar ik vond het een beetje stom om dat te doen zonder Martin of Remco. Dus verder gelopen, het strand op. Jammer genoeg was het strand maar een meter breed en was er niet erg goed te lopen. Na een stukje ploeteren heb ik daar toch maar besloten het strand wandelend te doen. Ach, na 1,5 km mocht ik er weer af, de duinen weer in.
 
Ineens stond ik daar bovenop een uitkijkpunt en kon ik mijn einddoel zien! Noordwijk aan Zee!
In de verte kun je de gebouwen zien, daar moest ik heen!
 
 
Toen ik me omdraaide kon ik ook een heel stuk van het duingebied zien waar ik doorheen was geploeterd!
 
 
Mooi he? Eigenlijk had ik ook foto's moeten maken van de wonderlijke plaatselijke hagelbuien, maar dat was toch een beetje lastig. Ik overweeg voor de Ecotrail de Paris wel om een camera te kopen waar ik ook behoorlijk mee kan filmen. Met mijn telefoon gaat dat toch niet zo handig.
 
Terug omgedraaid ben ik aan de laatste kilometers begonnen. Een half uurtje later draafde ik over de Boulevard in Noordwijk aan Zee. Ik werd wat vreemd aagekeken, ik denk dat het lag aan de grote grijns die ik op mijn verhitte gezicht had. Oh en de vieze blauwe VFF KomodoSports aan mijn voeten zullen ook niet hebben bijgedragen aan een 'normaal' beeld.
 
Lieftallige wederhelft kwam me ophalen en na een half uurtje was ik weer thuis en kon ik de schade aan mijn voeten bekijken. Het was namelijk de eerste keer dat ik zo'n eind op FiveFingers had gelopen. De schade was: niets! Helemaal niets! Geen blaren, geen schuurplekken, geen sneetjes, helemaal noppes, nada! Kijk zelf maar (foto genomen na het douchen):
 
 
Of ik de Ecotrail op FiveFingers ga lopen weet ik nog niet. Ik denk dat 80 km misschien een beetje veel is. Maar ik vond dit een mooie test voor mezelf en voor mijn voeten. Daarbij was het ook nog een heerlijke training die zeker voor herhaling vatbaar is!
 
Missie geslaagd!

Reacties

Daniel van Uitert op 24-02-2012 10:48
Hoi paula,
 
Leuk om te lezen dat je zo goed loopt op je VFF. Ongelooflijk dat je voeten er nog zo goed uitzien na 50km. Succes met de komende wedstrijden (mooi lijstje) en misschien komen we elkaar nog eens ergens op een wedstrijd tegen.
 
Groetjes, Daniel
Edwin op 24-02-2012 11:57
Jeetje, een stukje op je blog. Dat is lang geleden. Je bent weer lekker bezig. Zo te zien zit er wel wel iron onder je voeten. Zie je zondag.
Peter op 24-02-2012 12:11
Mooi verhaaltje Paula, ik wil dit jaar zeker ook eens een stuk (uiteraard geen 50km) van je route lopen, wat mooi!
abe op 24-02-2012 16:12
prachtige voet Kanjer na 50 km
jammer dat je zo ver weg woont omeen keer met je mee te mogen lopen in je achtertuin (ffff minder dan 50 km natuurlijk)
 
foto's zeggen meer dan genoeg van omgeving waar jij hebt gelopen.Fantastisch!!
Succes toegewenst met 80 km
 
Dorothé op 08-03-2012 09:51
Hi Paula,
 
Echt ongelooflijk sterke voeten heb jij. Ben ook vrouw 50, loopster sinds 4 jaar, heb jaren getobt metvoetplaatonsteking en hebook doorgezakte voeten. Gewicht inmiddels sinds jaren normaal dus geen overbelasting mee. Helaas nu in training voor Rotterdam speelt die voet weer op. Als het weer genezen is zou ik mijn voeten sterker willen maken door meerbarefoot te gaan lopen.Ik denk niet dat ik zo wil gaan rennen,omdat daarvoor mijn voeten te slecht zijn,maar ik geloofwel in het trainen van mijn eigenvoeten.De vraag is hoe kom in aan echte informatie ... geen verkoopinfo, maar ervaringen van (evt. geblesseerde)huis tuin en keuken lopers om te kijken of dit mijn voeten sterker kan maken.
 
groet, loop en blog ze,
 
Dorothé
 
Ilonka op 03-02-2014 17:29

Overweeg eens langs te gaan bij Mida Schutte in Bloemendaal

http://www.youtube.com/watch?v=7kqnxYH5bVs

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl